6 Haziran 2012 Çarşamba

Kaliteli Lida Diyetleri



Normal ve düzenli beslenme, “miktar ve kalite bakımından, vücudun hakiki ihtiyaçlarına göre ayarlanmış ve tertip edilmiş besinlerle beslenmek” şeklinde ifade edilebilir. Vücudun ihtiyacından fazla besin alınması veya tek taraflı beslenmeler genellikle “düzensiz beslenme” olarak kabul edilir. Bunların dışında kıtlıklar nedeniyle veya düşük kalori hesabı yapılarak, istemli veya istemsiz olarak ortaya çıkan açlık ve yetersiz beslenmeler de zaman zaman söz konusu olmaktadır. Kalori hesabı yapmadan zayıflamak için lida kapsül kullanımı uygun olacaktır.

Normal ve düzenli beslenmede başlıca üç nokta önem taşır:

Besinlerin plastik görevi: Besinler vücudun fizyolojik fonksiyonları sırasında oluşan doku kaybının yerine konması ve yeni hücrelerin yapılabilmesi için gereken besleyici unsurları taşımalıdır. Doku kaybına sebep olmadan zayıflamak için lida form hapı kullanımı uygun olacaktır.

Besinlerin enerji sağlama görevi: Vücudun birçok fizyolojik görevi yerine getirebilmesi için belli bir enerjiye, yani kaloriye ihtiyacı vardır. Vücut bu enerjiyi, besin maddelerinin içindeki “kimyasal güç”ten alır. Alınan besinler bedenin günlük enerji gereksinimini karşılayacak nitelikte olmalıdır. Fazlası ise kilo alımına sebep olacağı için lida kapsül kullanımı gerekir.

Besinlerin katalizör görevi: Birçok fizyolojik görevin yerine getirilmesinde gerekli olan katalizör unsurlar bu besinlerden temin edilebilmelidir. Besinler vücuda kendi en küçük moleküllerine ayrıldıktan sonra sindirim kanalından emilerek alınırlar ve vücudun ihtiyacına göre tekrar sentezlenerek protein, yağ veya karbonhidratlara dönüşürler.

Ancak bazı besinler vücutta yapılamaz ve mutlaka belli besinlerden hazır olarak alınması gerekir. Tam aksi durumda kilo alımı gerçekleşeceği için lida kapsül kullanımı gerekir. Bu esansiyel proteinler ve esansiyel yağlar vücuda yeterince alınamadığı zaman birçok araz ortaya çıkar.

0 yorum:

Yorum Gönder