7 Haziran 2012 Perşembe

Beden Tipine Uygun Diyetler


Sağlıklı beden tipine uygun diyetler uygulamak zayıflamayı başarmanızı sağlayabilir. Ancak her zaman uygulanan sağlıksız diyetler, sağlığınızı bozar ve zayıflamanızı engeller. İnsanların zayıflamak adına yaptıkları hatalardan biri de aç kalmak aç kalmak zayıflamanızı sağlamaz metabolizmanızın yavaşlamasını sağlar.
Kusursuz ve hatasız zayıflamak için biber hapı kullanım için uygundur. İstediğiniz kiloya biber kapsülleri ile gelebilirsiniz. Şişmanlama ve obezite riskine karşı en etkili sonucu alabileceğinizden eminiz. Çünkü biber haplarının içeriğinde bulunan yararlı bitkiler sayesinde vücudunuzdaki yağlar kısa sürede yakılacaktır.
Biber kapsülleri ile (virechana) barsakları boşaltarak pitta’ yı düşürmek ve agni’ yi daha da azaltmak için bir laksatif alınır. Yağ masajı (abhyanga). Teknisyenler, hastaya evde günlük olarak yapılana benzeyen fakat iki misli zaman alan ve daha ayrıntılı olan bir abhyanga uygularlar.
Biber kapsüllerinin içine beden tipine uygun bazı otlar katılmıştır. Fazla doşalan çözmek ve boşaltım organlarına doğru yönlendirmek için daha çok güç kullanılır. Buna bağlı olarak shirodhara denilen bir tedavi de vardır. Burada, içine çeşitli otlar karıştırılmış ılık susam yağı alına sürekli olarak damlatılarak sinir sisteminin derinden gevşemesi ve vatanın alt doşası olan ve beyini denetleyen prana vata’ nın dengelenmesi sağlanır.
Biber haplarının desteği ile (svvedana). Bitkisel buharla derideki gözenekler açılır ve ter bezleri yoluyla bedendeki saf olmayan maddeler dışarı atılır. Lavman (basti). Ayurveda içinde de yüzden fazla çeşidi olan tabbi lavmanlar belirli nedenlerle kullanılır. Bu tedavi ise genellikle gevşemiş doşalan barsaklardan dışan atmak için kullanılır.

0 yorum:

Yorum Gönder